Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Blog Sulaman Manik dan Labuci

Informasi dan maklumat terbaru serta terkini

Penggunaan Manik Biji Padi Dalam Corak Rekaan Sulaman Manik

July 24, 2014 | By | 41 Comments

Manik biji padi, mampu memberikan kelainan dalam cita rasa menjahit rekaan sulaman manik anda. Penggunaan manik biji padi ini, amat sesuai jika dipadankan dengan menggunakan manik bulat kecil semasa proses menjahit rekaan sulaman manik.

Read More

Menghadiri Kelas Belajar seni sulam manik Berpandukan Kehendak Anda.

July 22, 2014 | By | No Comments

Pabila seni sulam manik menjadi satu ikutan untuk fabrik pakaian wanita, keinginan menghadiri kelas belajar seni sulam manik pasti terlintas dek disebabkan harga upah tempahannya begitu mahal. Mungkin pada sesetengah individu yang berkemampuan mahupun yang tidak ada masa, sanggup membayar upah tempahan seni sulam manik yang tinggi untuk sesuatu rekaan manik untuk pakaian mereka. Macam mana pula dengan individu yang tak berkemampuan untuk membayar beratus-ratus ringgit malah ada yang menjangkau ribuan ringgit pada sesuatu rekaan seni sulam manik. Read More

Tambah Manik dengan Projek Sulaman anda

July 21, 2014 | By | 40 Comments

Salah satu cara yang paling menarik yang anda boleh lakukan untuk menghiasi projek sulaman anda adalah dengan menambah manik-manik kepada jahitan busana anda. Menambah manik membawa tiga dimensi untuk melihat sulaman anda serta dapat menambah hasil bentuk yang unik bersama keindahan bunga secara visual. Dengan populariti saat ini dari sulaman manik dan membuat perhiasan, ada beberapa manik yang menakjubkan sedia bagi anda untuk membeli dan boleh ditambah kepada projek sulaman anda.
Read More

Pelajari Teknik Seni jahitan Manik Crumble dan Usah Sekadar Mempelajari Design Seni jahitan sulaman manik crumble

July 19, 2014 | By | 60 Comments

Mutiara dengan corak sulaman manik crumble ibarat isi bersama kuku. Kedua-dua elemen ini sangat rapat juga mengimbangi antara satu dengan yang lain untuk menjahit corak sulaman manik crumble. Tidak sekadar itu semata-mata, bersama pelbagai bentuk juga saiz mutiara mahupun manik yang mempertontonkan pattern design sulaman manik crumble yang amat menarik berjaya mendorong anda terpesona sewaktu terpandangnya. Selain itu juga, teknik-teknik menghasilkan sulaman manik crumble juga sangat mustahak pada anda menjahit hasil corak sulaman manik crumble dengan lebih anggun. Read More

Teknik Manik Bunga Camelia

July 18, 2014 | By | 40 Comments

Mencantikkan Teknik Manik Bunga Camelia

 Teknik Manik Bunga Camelia merupakan antara teknik yang boleh disulam dan dihasilkan dengan cantik. Apabila melakukan teknik ini, anda perlu merapatkan kepingan labuci antara satu sama lain. Agar kepingan labuci tadi dapat mengelilingi Bunga Camelia tersebut dengan cantik.

Read More

16 Jul

By

Jahitan Manik dan Pergerakan Tangan

July 16, 2014 | By |

  Dalam menjahit manik supaya lebih kemas, peranan kedua-dua belah tangan amat penting. In kerana satu tangan digunakan untuk menjahit dan satu tangan lagi digunakan pula untuk menyokong manik supaya ia kemas dan kukuh.

Dengan kedua-dua pergerakan tangan yang saling membantu ini, tidak perlulah benang menjahit manik digunakan sehingga 4 lembar atau lebih. Ia memadai dengan 2 lembar sahaja.

Read More

Mesra iPad

July 14, 2014 | By | No Comments

Platform dan Video Mesra iPad dan iPhone

Bagi memastikan anda mampu mengakses platform anda menggunakan gajet pilihan, kami telah membangunkan platform yang benar-benar mesra iPad dan iPhone serta android terpilih. Kesemua video boleh ditonton menggunakan gajet tersebut tanpa sebarang masalah. Malahan dengan keupayaan full screen mode, tayangan video manik di dalam gajet tersebut akan lebih menarik dan jelas.

[quote align="left"]Video dan platform manik boleh diakses menggunakan iPad, iPhone dan Tablet.[/quote]

Dengan keupayaan mengakses setiap sesi pembelajaran menggunakan gajet di atas, jadi anda boleh mempelajari sulaman manik setiap hari walau di mana jua anda berada. Lokasi bukan lagi penghalang untuk anda menguasai kemahiran sulaman manik ini.

[faq orderby="date" group="faq-tanpa-asas-jahitan"]

corak sulaman manik Mampu Mencantikkan Baju pakaian Polos Untuk Sungguh Cantik serta Ceria.

July 13, 2014 | By | No Comments

Adapun corak sulaman manik satu seni yang boleh mengindahkan lagi busana tempahan yang polos agar nampak sungguh menarik. Sekiranya dahulu jarang individu yang mengenakan corak sulaman manik ini tetapi oleh disebabkan ramai kaum hawa yang berkerjaya, maka agak ketinggalan sekiranya jahitan dibiarkan polos tanpa corak sulaman manik. Read More

Mutiara Penyeri Jahitan Manik

July 11, 2014 | By | 40 Comments

Mutiara Penyeri Jahitan Manik Anda

Jahitan Manik anda boleh diserikan dengan penggunaan Mutiara. Ini kerana Mutiara juga digunakan untuk menambah seri jahitan manik pada setiap helaian fabrik busana kerana sifatnya yang elegan dan mewah. Namun, risiko dalam penggunaan mutiara ini adalah kesukaran untuk mencari mutiara yang benar-benar berkualiti.

Read More

Rekaan Sulaman Manik Digital

July 10, 2014 | By | 40 Comments

2011 memungkinkan jahitan manik digital menjadi impian setiap penyulam untuk menghasilkannya. manik digital mungkin janggal bagi mereka yang tidak mengikuti perkembangan fesyen manik. Tetapi ia menjadi fokus fesyen dari akhir tahun 2010 sehingga sekarang.

Read More