Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Beza Teknik Jahitan Manik Crumble dan Pattern Manik Crumble

October 11, 2014 | By | No Comments

Apakah beza belajar teknik jahitan manik crumble dengan pattern manik crumble? Jom kita tinjau bersama-sama. Secara umumnya, Mutiara yang dipadankan bersama manik pelbagai dalam setiap rekabentuk pattern sulam manik crumble bagai isi dan juga kuku. Kedua-dua material ini begitu rapat serta mengimbangi di antara satu dengan lainnya bagi penghasilan rekaan jahitan manik crumble. Bahkan, bukan itu sahaja, dengan beraneka bentuk dan saiz mutiara ataupun manik yang digunapakai mampu mempertontonkan hasil pattern jahitan manik crumble yang sungguh menawan. Malahan ia boleh memberikan anda terpegun sekiranya terlihatnya. Selain itu juga, teknik-teknik menyulam sulam manik crumble adapun penting buat anda yang menjahit pattern design sulam manik crumble dengan sangat mengasyikkan.

Perbezaan Di antara Mempelajari Teknik Jahitan manik crumble Dengan corak Manik Crumble

 

Corak jahitan manik crumble juga merupakan sebahagian daripada aplikasi teknik sulam manik crumble. Dan untuk pengetahuan anda, ia satu situasi yang sangat berlainan akan tetapi disalah tafsirkan untuk mereka yang masih baru mula dalam bidang seni sulaman kehalusan tangan ini. Hal ini kerana jika anda hanya tahu menghasilkan corak crumble, anda hanya terhad dalam menghasilkan corak tersebut semata-mata lantaran tidak dapat mengolahkannya menjadikan satu bentuk yang lain. Dan anda sudah pasti rasa tertipu apabila apa yang sudah anda pelajari adalah hanya hasil corak sulam manik crumble dan bukannya teknik jahitan manik crumble yang asal. Jadi, anda hanya dapat menukar-nukar material yang berlainan sedangkan hasil coraknya tetap sama. Sebagai contoh, jika anda belajar tentang corak rama-rama, maka anda hanya tertakluk untuk menghasilkan corak tersebut semata-mata. Paling kurang pun, anda akan menukar-nukar material dari kristal bersegi kepada kristal bulat, dari manik kepada labuci pelbagai bentuk, asalkan corak rama-rama terhasil.

Tetapi, jika anda mempelajari teknik jahitan manik crumble untuk menghasilkan rama-rama, anda pastinya akan dapat mengetahui rahsia mengapa dan macam mana setiap material dibentuk dan dijahit untuk menjadi corak rama-rama. Dan dengan sedikit kreativiti, anda boleh menghasilkan corak yang lain seperti corak burung menggunakan taktik dan teknik yang sama.

 

Pattern sulam manik crumble Mengehadkan Anda Hanya pada Corak Tersebut Sahaja

 

Kenapa saya menekankan sedemikian adalah kerana hasil corak sulam manik crumble serta teknik jahitan manik crumble ialah dua situasi yang berlawanan. Dengan mengenali rekaan, anda asalnya adapun dapat membuat pattern tersebut sahaja seperti mesin sulam berkomputer yang menyulam menggunakan rekaan sulaman yang diberikan bersama pembelian mesin sulam komputer tersebut. Juga sudah semestinya, apa jua fabrik yang muncul , anda terbatas mengaplikasikan hasil corak di dalam chip mesin sulam tersebut sahaja.

Atau dalam erti kata yang lain, anda tak boleh dalam membuahkan lebih daripada itu. Akhirnya, pelanggan anda pasti tampak jemu bersama fesyen sulam manik crumble anda yang mempunyai corak yang sedondon serta adapun warna juga saiz mutiara semata-mata yang ditukar ganti. Perkara ini akan menjadikan anda kurang berkeyakinan untuk menerima upah dengan bayaran tinggi atau mengambil tempahan daripada individu-individu ternama.

 

Teknik JAHITAN manik crumble Berkemampuan Memimpin Anda Menjahit Puluhan Pattern Crumble Lain

 

Tetapi jikalau anda memasuki bengkel belajar teknik sulam manik crumble, anda mampu membuahkan berpuluh-puluh rekaan mahupun lebih dengan itu. Ia umpama anda menjahit kerawang secara ayak tradisional. Di mana setiap hasil sulam anda pasti tidak serupa untuk apa jua kain yang ditempah. Jadi, pastinya, pelanggan anda tak bosan untuk menghantar tempahan sulam manik crumble bersama anda kerana anda mampu menjahit bermacam-macam pattern sulam manik crumble yang tidak sama setiap kali mereka menghantar tempahan dengan anda.

Alangkah ruginya anda jikalau hanya belajar pattern sulam manik crumble, walhal anda sudahpun mengeluarkan ratusan ringgit untuk mempelajarinya untuk waktu 1 atau 2 hari pada satu-satu bengkel sulam manik crumble.

 

Penilaian Dan Pemerhatian Oleh Tenaga Pengajar Apabila tamat Bengkel sulam manik crumble Adalah Kunci utama Buat Anda Menguasainya

 

Namun, yang sudah pasti, jika tak terdapat penilaian juga pemerhatian dari pihak pengajar dalam memberi bimbingan kepada anda, sudah semestinya anda tidak berkemampuan bagi menguasai sulam manik crumble ini dengan sempurna disebabkan ia mengaplikasikan bahan-bahan yang agak banyak.

Demi untuk menyelesaikan permasalahan anda yang mula buntu, maka Akademi Sulaman Sri Classic Collection sudah membina Platform Mari Belajar Manik Crumble secara atas talian khas buat anda. Supaya anda tiada lagi tertipu serta sekali gus memahirkan diri teknik-teknik manik crumble secara senang juga santai.

Selamat belajar.

Ikhlas,

Syahida Ramli,

Pengasas, Butik Sulaman Sri Classic dan Akademi Sulaman Sri Classic

Pelajari Teknik Jahitan Manik Crumble

Ayuh belajar Teknik Jahitan Manik Crumble yang betul untuk memperkasakan lagi kemahiran dan kreativiti anda dalam menjahit manik crumble pada busana anda mahupun busana tempahan pelanggan anda.

 

Submit a Comment